Najpoznatiji hrvatski biciklistički grad smanjit će i korištenje automobila u gradskim institucijama i tvrtkama i emisija iz prometa kroz uvođenje zajedničkog korištenja električnih automobila.

Grad Koprivnica nastavlja s uvođenjem inovativnih rješenja na području prometa i energetika. Najpoznatiji hrvatski biciklistički grad odlučio je smanjiti i korištenje automobila u gradskim institucijama i tvrtkama kroz uvođenje zajedničkog korištenja automobila. Kako bi još dodatno smanjili emisije stakleničkih plinova iz prometa, automobili koji će se koristiti u ovom car-sharing sustavu su električni. Sustav je pušten u pogon jučer, na Dan Grada Koprivnice, kada je otvoreno pet punionica HEP ELEN u Gradu, kojim će se služiti električni automobili gradskog sustava zajedničkog korištenja te automobili građana i posjetitelja, javljaju službene stranice Grada Koprivnice. 

200 zaposlenika gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova imat će na raspolaganju šest električnih, jedno hibridno i jedno plug-in hibridno vozilo. 

"Tijekom projekta pratit će se učinkovitost sustava u postizanju osnovnih ciljeva, a to su 27 posto smanjenja emisije stakleničkih plinova od strane gradskih automobila, te 24 posto smanjenja operativnih troškova automobila u vlasništvu Grada, gradskih ustanova i poduzeća", objasnila je Helena Hećimović, voditeljica diseminacije projekta CIVITAS DYN@MO u sklopu kojega je sustav uspostavljen.

Punionicama koje je postavio HEP, služit će se i električni autobusi javnog prijevoza koji će biti uspostavljen tijekom sljedeće godine, najavljeno je jučer. 

Ključne riječi: gradski promet Mjesta: koprivnica
<
Vezane vijesti