Video gerila

peta_mlijeko.jpg

"Zbogom" mlijeku

U videu njemačke PETA-e Zbogom mlijeku uspoređuje se rastanak roditelja i djece pri odlasku u inozemstvo ili na školovanje s rastankom krava od njihove djece u mliječnoj industriji.
udomi_prijateljizivotinja.jpg

Udomi!

"Ne kupujte pse ni bilo koje druge životinje, već udomite napuštenoga psa ili mačku i učinite dobro djelo", poručuju braća Vidović u novoj kampanji Prijatelja životinja.
blood_coal_conceptart_002_copy46427.jpg

Zarobljenici ugljena

Priča o kobnom lancu ugljena vodi nas u kolumbijsku regiju Cesar koja je jedan od izvora ugljena za termoelektranu Plomin. Ne propustite novi animirani film u produkciji Zelene Istre!
odraz_fiml.jpg

Dijalogom do bolje mobilnosti

Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom filmu.
klimatske_promjene_video_prtscr.jpg

Vatrene stihije i nepredvidljive poplave

Posljedice klimatskih promjena u Hrvatskoj sve su češće i intenzivnije. U samo tri mjeseca ekstremne suše, požari i poplave pogodile su šire područje Zadra.
trgovackeprakse_zelenaakcija.jpg

Kako kupovati etično?

Izbor hrane koju kupujemo i način na koji obavljamo kupovinu utječe na okoliš i položaj radnika, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama u razvoju.
iste.jpg

ISTE

Kolektiv ISTE čini grupa žena iz Zagreba različitih identiteta, a cilj njihovog djelovanja je upozoravanje na prisutnost diskriminacije u društvu te osvještavanje važnosti prihvaćanja različitosti.
Foto: Dinno Kasalo

Sloboda rijekama

Koalicija za zaštitu rijeka BiH upozorava na stihijsku igradnju hidroelektrana i uništavanje rijeka - pogledajte video Sloboda rijekama.
Foto: screenshot

Montažstroj o pobačaju

Trinaestero izvođača i izvođačica drame CIJANKALIJ §218 o tome što misle o zabrani pobačaja i ugrozi ženskih prava.