Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaPrijatelji životinja organizirali su javno okupljanje kako bi apel za Zakon o zaštiti životinja predali premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Okupljanje pod geslom "Korak naprijed, a ne deset natrag" održalo se u petak na glavnom zagrebačkom trgu, a završilo je predajom pisane zamolbe predsjedniku Vlade.

Podsjećamo, Zakonom o zaštiti životinja 2007. godine stupila je na snagu odredba o zabrani uzgoja životinja zbog krzna s prijelaznim razdobljem od čak deset godina. Prijatelji životinja i stotinu udruga, koje su podržale zabranu, smatraju kako je sramotno da se pri samome kraju prijelaznog razdoblja Zakon unazadi.

Velika većina uzgajivača prilagodila je svoje poslovanje postojećoj zakonskoj odredbi. Iz tog i mnogih drugih razloga, unakazivanje Zakona nema nikakvog realnog gospodarskog, znanstvenog, društvenog, etičkog ili ekološkog temelja.

Izmjena bi trebala značiti poboljšanje Zakona, za što ima prostora s obzirom da je još uvijek dopušteno ubijanje psa u skloništima, a moglo bi se ovom izmjenom zabraniti.

Pokrenuta je i peticija koja se možete potpisati ovdje.

Ključne riječi: zaštita životinja, krzno
<
Vezane vijesti