Foto: PixabayFoto: PixabayOtkad se nastava počela održavati putem interneta, mnoge su se obitelji našle pred velikim izazovom: djeci nedostaje podrška kakvu bi inače imali u školi, a roditelji im zbog svojih poslovnih obaveza ne mogu uvijek pomagati pri učenju. Tom je problemu u Beču doskočila obrazovna organizacija Wiener Volkshochschulen (VHS) koja tamošnjim učenicima za lakše savladavanje školskog gradiva nudi besplatne online instrukcije. Otvorene su prijave za 500 novih besplatnih tečajeva gdje će 5.000 učenika moći usavršiti svoje znanje iz njemačkog, engleskog i matematike.

Tečajevi počinju 15. travnja i održavat će se jednom tjedno u fiksnim terminima od po sat vremena. Kako bi svatko došao na red, jedan tečaj može imati najviše 10 sudionika. Voditelji tečaja će s njima putem videokonferencije prolaziti kroz gradivo, pomoći im pri pisanju domaćih zadaća, ali i odgovarati na pitanja o tome kako učinkovito učiti doma.

Kako bi obiteljima pomogli da i izvan nastave razbiju dosadu u svoja četiri zida, voditelji tečajeva na internetskoj stranici VHS-a kao i na društvenim mrežama redovito objavljuju i zanimljive videouratke o kuhanju, vježbanju i plesanju kod kuće. Uz to, tijekom travnja proširit će se i ponuda webinara za odrasle iz područja poput filozofije, zdravlja, prirodnih znanosti i održivosti, a oni će također biti besplatni.

Ključne riječi: obrazovanje, Beč, pandemija, koronavirus
<
Vezane vijesti