solidarno_protiv_represije_press.jpgNakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo protiv Filipa Drače optužnicu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, MAZ, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske pokreću akciju solidarnog prikupljanja novčanih sredstava za troškove obrane Filipa Drače. Pozivaju na solidarnost i zajednički otpor represivnom djelovanju institucija države - pokažimo da je kazneno gonjenje dvadesetogodišnjaka zbog opravdane društvene kritike, neprihvatljivo.

Podsjećamo, nakon uznemirujuće akcije policije, u kojoj je Filip Drača priveden kao osumnjičeni autor grafita srpa i čekića - simbola internacionalnog radničkog pokreta - na kontroverznom spomeniku Franji Tuđmanu, protiv Filipa je podignuta optužnica prema kojoj se traži zatvorska kazna od deset mjeseci zatvora s tim da mu se izrekne uvjetna osuda s rokom kušnje od tri godine.

Kampanja za solidarno prikupljanja novčanih sredstava za troškove obrana Drače trajat će od 6. lipnja do 19. lipnja preko donatorske platforme koju je za ovu kampanju ustupila Zaklada SOLIDARNA. Donirati možete putem ove poveznice.

Ključne riječi: solidarnost, represija, otpor
<
Vezane vijesti