Foto: Dugine obiteljiFoto: Dugine obiteljiUdruga Dugine obitelji počela je jučer s kampanjom prikupljanja sredstava za tisak druge slikovnice iz serijala Moja dugina obitelj, o djeci s istospolnim roditeljima. U prvih 24 sata skupljeno je skoro 70 posto od iznosa potrebnog za tisak 1000 primjeraka novih avantura Roka i Ane, koji u nastavku slikovnice idu na izlet sa svojim roditeljima. Kampanja traje do sredine studenog.

Kao i prošlogodišnja slikovnica, novi nastavak je namijenjen predškolskom uzrastu, s ciljem jačanja socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanja tolerancije i poštivanja različitosti.Udruga Dugine obitelji, koja okuplja LGBTIQ roditelje, želi slikovnicu omogućiti besplatno svima koji ju žele

Udruga Dugine obitelji, koja okuplja LGBTIQ roditelje, želi slikovnicu omogućiti besplatno svima koji ju žele, a kako bi tiskala i distribuirala 1000 primjeraka slikovnice cilj joj je prikupiti 4000 eura putem crowdfunding kampanje – donacijama građana i građanki.

"S ovom slikovnicom želimo omogućiti svim roditeljima koji to žele da na jednostavan način mogu započeti dijalog o sličnostima i različitostima u našem društvu i tako učiti svoju djecu poštivanju, prihvaćanju i uključivosti. Zato nam je posebno drago vidjeti da je javnost i ove godine prepoznala vrijednost naše slikovnice i izravnim donacijama odlučila pomoći tisak novog nastavka", istaknuo je Daniel Martinović, koordinator udruge i autor nove slikovnice.

Crowdfunding kampanja za podršku novoj slikovnici bit će aktivna do sredine studenog, a više informacija o njoj može se pronaći na platformi Ulule.

<
Vezane vijesti