mariscina20150305_1_copy74829.jpg"Gradovi i općine 'riječkog prstena' svojim su građanima nametnuli nepravedno velik trošak zbrinjavanja otpada zaobilaženjem Zakona i Uredbe o gospodarenju otpadom", upozoravaju iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te usluga povezanih s javnom uslugom (u nastavku Odluke), s izuzećem Općine Klana, usvojile su sve jedinice lokalne samouprave tzv. Riječkog prstena gdje KD Čistoća d.o.o. iz Rijeke vrši javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada (Rijeka, Viškovo, Kastav, Kostrena, Kraljevica, Čavle, Jelenje).Nedopustivo je da se Odlukama jedinica lokalne samouprave nadležnost određivanja cijene koju je Vlada RH definirala kao obavezu predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave, delegira na davatelja usluge KD Čistoća d.o.o.

"Odluke predstavljaju jasno kršenje hrvatskih zakona i europskih normi, a mještanima ovih općina i gradova njihova su predstavnička tijela nametnula nepravedan, nezakonit i prevelik trošak zbrinjavanja otpada, koji proizlazi iz nakaradnog pokušaja KD Čistoća d.o.o. da zaobiđe najvažnije obveze i dužnosti koje su joj zakonski propisane. Dugoročne posljedice ovih promašenih i loših Odluka plaćat će sami mještani i građani koji u većini jedinica lokalne samouprave nisu imali ni zakonski predviđen rok od 30 dana da kroz javne rasprave postave sva pitanja i dobiju sve odgovore", stoji u priopćenju Kriznog eko stožera.

Ističu kako je najveći problem ovih odluka zajedničko prikupljanje miješanog komunalnog otpada i bio otpada koristeći jedan zajednički spremnik. Upravo će broj odvoza tog zajedničkog spremnika predstavljati najveći dio budućih računa korisnicima. ''Guranje'' bio otpada u pomiješani otpad, koji čini najveći dio komunalnog otpada i koji predstavlja prosječno 35 posto svog proizvedenog otpada, značajno će koštati građane.

"Umjesto da svojim građanima osiguraju kompostere i spremnike za bio otpad, predstavnička su tijela odlučila da je bio otpad bolje neadekvatno pretvarati u gorivo za cementare koje će tako indirektno 'spaljivati' i novac građana Riječkog prstena", poručuju.

Ovim se odlukama tako u potpunosti spriječila mogućnost individualizacije sustava zbrinjavanja otpada koje prema zakonskim propisima trebaju provesti sve jedinice lokalne samouprave i svaki korisnik pojedinačno. Jedinice lokalne samouprave nisu donijele svoje Planove gospodarenja otpadom, sukladne Planu gospodarenja otpadom RH 2017-2022 i time su se odrekle 85 posto bespovratnih EU sredstava za individualizaciju sustava zbrinjavanja otpada na svom području.Ističu kako je najveći problem ovih odluka zajedničko prikupljanje miješanog komunalnog otpada i bio otpada koristeći jedan zajednički spremnik

Nedopustivo je da se Odlukama jedinica lokalne samouprave nadležnost određivanja cijene koju je Vlada RH definirala kao obavezu predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave, delegira na davatelja usluge KD Čistoća d.o.o.

"Time se stvara opasan presedan u kojem jedinice lokalne samouprave kao 'poslodavci' prepuštaju svojim 'zaposlenicima', u ovom slučaju KD Čistoća d.o.o., mogućnost kreiranja cijene svoga rada. Ovakvo donošenje odluka jasno odražava nedostatak političke volje, neznanja i nebrige lokalnih političara za opće dobro, čime se nanosi enormna ekološka, gospodarska, komunalna i socijalna šteta građanima i zajednici, a čije će posljedice, prema iskustvima drugih EU zemalja vrlo brzo doći na naplatu hrvatskim građanima", zaključuju iz Kriznog eko stožera Marišćina.

 

<
Vezane vijesti