onlinetrznice_zagreb.jpgNakon niza drugih gradova i Zagreb je danas predstavio svoju online tržnicu.

Kao odgovor na zatvaranje tržnica uslijed pandemije koronavirusa, niz hrvatskih gradova pokrenuo je online tržnice. Pridružio im se i Grad Zagreb. Na virtualnoj tržnici svoje proizvode nudi zasad 65 proizvođača s područja grada, a mogu se pridružiti i novi proizvođači.

"Usluga Online tržnice Grada Zagreba je jednostavna, funkcionalna i besplatna. Nakon što se zavedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi, upisuje cijenu, vrijeme i područje dostave kao i kratki opis svojih proizvoda", objasnili su u priopćenju iz gradskih ureda, Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, te Zagrebačkog holdinga – Podružnice Tržnice Zagreb.

Cilj platforme je povezati proizvođače i kupce te tako promicati upravo lokalne proizvođače koji su u teškoj poziciji nakon zatvaranja tržnica.

Online tržnicu naći ćete OVDJE, a još prije pokretanja ove službene stranice inicijativom kupaca i prodavača pokrenute su grupe na Facebooku Virtualni zagrebački plac koja već broji 36 tisuća članova, te Prodaja domaće hrane - Zagreb i okolica sa 16 tisuća članova.

Ključne riječi: poljoprivreda, Grad Zagreb, hrana, tržnice
<
Vezane vijesti