Foto: Tin BedenkoFoto: Tin BedenkoKampanja Radi ponosno, portala Vox Feminae, čiji je cilj promocija ravnopravnosti LGBT osoba na radnom mjestu, najbolja je kampanja proizašla iz kreativnog maratona Give a Hack koji se 10. i 11. prosinca održao u organizaciji društvenog poduzeća Brodoto.

Format inspiriran hackatonima, prvi ovakav na našim prostorima, spojio je kreativne profesionalce i aktiviste civilnog društva sa ciljem da u 48 sati kreiraju što atraktivniju kampanju.

U Give A Hacku sudjelovalo je preko 40 ljudi, a svoje su kampanje stvarale respektabilne udruge poput Iskoraka, Zelene energetske zadruge, Udruge za promicanje inkluzije i drugih, uz pomoć dizajnera, stratega i komunikacijskih stručnjaka te pod vodstvom iskusnih mentora.

Rezultat ovog kreativnog maratona je osam vrhunski odrađenih kampanja, a "gay friendly poduzetnici" pobijedili su u vrlo oštroj konkurenciji.

"Ovo je prva u nizu aktivnosti koje društveno poduzeće Brodoto provodi s partnerima s ciljem podizanja vidljivosti organizacija civilnog društva. Bilo je zanimljivo promatrati sinergiju kreativnih profesionalaca i aktivista civilnog društva i neizmjerno nas veseli što su rezultati izvrsni. Ovaj događaj je mali, ali važan korak većoj prisutnosti u javnosti organizacija koje poboljšavaju naše društvo", izjavila je Kristina Lauš, voditeljica projekta iz društvenog poduzeća Brodoto.

Uz pomoć sponzora, najbolje kampanje su osvojile besplatan medijski prostor i plakatna mjesta.

Osim nagrade žirija, svojeg je favorita izabrala i publika - Zelena energetska zadruga i kampanja promocije obnovljivih izvora energije među građanima.

<
Vezane vijesti