Foto: PixabayFoto: PixabayOko devet milijuna domova u Japanu leži prazno, a više od polovice samohranih majki živi u siromaštvu. Organizacija Little Ones inicirala je akciju kojom napuštena imanja i stanovi postaju pristupačne stambene jedinice. U posljednjih nekoliko godina tako su osigurali smještaj za više od 200 samohranih majki u Tokiju, Osaki i Chibi, a stanari obično plaćaju najam 20 posto manje od prosjeka, što je veliko olakšanje u gradovima u kojima stanovanje postaje sve skuplje.

Rastuća stopa razvoda, kultura sramote i činjenica da japanski sudovi ne priznaju zajedničko skrbništvo, dodatno pogoršavaju probleme samohranih majki - procjenjuje se da ih gotovo polovica živi u siromaštvu.

Organizacija Little Ones pronalazi vlasnike slobodnih kuća i pomaže im da se prijave za državne potpore za financiranje radova na obnovi prostora, a vlasnici zatim pristaju iznajmljivati nekretnine po povoljnoj cijeni stanarima s niskim primanjima, uključujući samohrane majke, beskućnike te osobe s invaliditetom.

<
Vezane vijesti