Foto: braniteljski-portal.hrFoto: braniteljski-portal.hrDražimir Jukić uputio je H-Alteru demanti na članak Kukavičje jaje autora Marijana Vogrinca.

"Obraćam Vam se povodom članka objavljenoga na Vašemu portalu dana 15. siječnja 2017. godine, u kojemu su o meni iznesene potpune neistine, povezujući mene sa Braniteljskim fondom u vrijeme prodaje INE. Budući da ja u to vrijeme nisam uopće bio u upravnom vijeću Fonda, sukladno Zakonu o medijima, prema članku 40. tražim ispravak netočnih informacija.

Sporni tekst: 'Braniteljski fond, gdje je Daražimir Jukić vrlo utjecajan, ima zbog Ine debelog putra na glavi. Kriv je što Ina više nije u hrvatskom vlasništvu, nego njezina sudbina ovisi o mađarskoj volji.' Također spornim smatram bilo kakvo povezivanje mene u kontekstu prodaje dionica INE. U svrhu objektivnog novinarstva koje počiva na publicističkim načelima i dostojanstvenoga rješavanja ovoga problema još jednom inzistiram na ispravku netočnih informacija", stoji u Jukićevom demantiju na članak Kukavičje jaje.

Ključne riječi: INA, branitelji
<
Vezane vijesti