7f57c11c_059e_4d97_93a2_b7a768fce098_copy51350.jpgČinčile su zaštićene člankom zakona u kojemu stoji da se životinje ne smiju uzgajati radi krzna, ali toj zabrani prijeti ukidanje, upozoravaju novom kampanjom Prijatelji životinja.

Iako su trenutačno činčile zaštićene člankom u kojemu stoji da se životinje ne smiju uzgajati radi krzna, nakon devet godina prijelaznog razdoblja prijeti mu ukidanje, upozoravaju Prijatelji životinja kroz kampanju "Činčile su zakon". Više od 70 posto građana podržava spašavanje toga članka i poboljšanje Zakona o zaštiti životinja, a inicijativu su podržali i ambasadori kampanje Goran VišnjićIvica Kostelić, Vanna, Luka Nižetić i Iva Šulentić čije se poruke mogu se vidjeti na plakatima diljem Hrvatske i na službenoj Facebook-stranici Činčile su zakon.

Inicijativa kampanje krenula od ideje da se spriječi uzgajanje činčila radi krzna, ali njezini su ciljevi mnogo veći, pojašnjava Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. 

"Naziv kampanje 'Činčile su zakon' dvosmislena je poruka koja govori o tome koliko su činčile simpatična, predivna, inteligentna i zanimljiva bića koja trebaju našu pomoć, ali i o tome da su već zaštićene Zakonom, što bi trebalo i ostati. Izmjena Zakona treba ići isključivo u smjeru poboljšanja i u korist životinja jer, primjerice, još uvijek nije zabranjeno ubijanje pasa u skloništima, iskorištavanje konja za izvlačenje trupaca i slične prakse koje nisu prihvatljive u civiliziranome društvu", dodaje Oman.

I vi se možete pridružiti kampanji ''Činčile su zakon'' potpisivanjem peticije na službenoj stranici udruge Prijatelji životinja

Ključne riječi: prava životinja
<
Vezane vijesti