Udruga Zemlja za nas s otoka Brača udomila je Srebrnog, predivnog konja koji je slomio nogu i čija je sudbina zbog toga bila klaonica. Članice udruge nisu to željele dopustiti i krenule su u akciju, no sada trebaju našu pomoć!

"U samom početku smo vas zamolile da nam pomognete prikupiti novce za RTG, kojim smo trebale saznati koje su opcije moguće. Ta akcija je prošla više nego uspješno i u petak 27.11. došao je Dr. Csik iz Zagreba i napravio RTG. Nakon toga, slike su slane u Beč Dr. Karstenu Veldeu, kolegi Dr. Csika koji je stručnjak za konje i ima dugogodišnje iskustvo kod takvih prijeloma na tamošnjem Veterinarskom sveučilištu. Uspostavile smo kontakt s doktorom Karstenom koji je jako optimističan oko operacije, ali i realan u smislu hitnosti i potencijalnih komplikacija", opisuju iz udruge.

Cijena operacije i postoperativnog tretmana koji će trajati do osam tjedana procijenjena je na oko 10.000 eura. 

"Dobra vijest je da imamo vec 1.500 € od ukupne svote. Loša vijest je da nam nedostaje još 8.500 € kao i trošak za najam vozila. Svjesne smo da je 10.000 € jako puno za jednog 'običnog' konja, ali u našoj zajednici smatramo da svako biće zaslužuje drugu priliku, pogotovo ovako magično stvorenje kao što je Srebrni. Molimo vas za pomoć", pozivaju u emotivnom apelu iz udruge.

Podaci za uplatu:
OTP banka
Udruga Zemlja Za Nas
IBAN: HR2624070001100502512
BIC/SWIFT: OTPVHR2XZAD
PayPal za uplate iz inozemstva: sara.moric1991@gmail.com

srebrenko2_zemljazanas.jpg
<
Vezane vijesti