Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaIz azila Prijatelji Čakovec upućen još jedan apel za pomoć u sklopu velike akcije kastracije - 28. i 29. srpnja nastavljaju se nove radne akcije u najvećem skloništu za životinje u Hrvatskoj. Situacija je iznimno teška jer svakodnevno pristižu novi psi koje treba zbrinuti, izliječiti, kastrirati i udomiti. Svi psi su umiljati, socijalizirani i čekaju svoju šansu za udomljenje.

Kako ističu Prijatelji životinja, 3000 napuštenih pasa posljedica su neodgovornih skrbnika te bi iz ovoga svi gradovi i općine trebali izvući pouku i, uz izvršavanje potpune kontrole mikročipiranja pasa, uvesti i trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka uz evidentirane izuzetke. To je učinilo sad već preko 70 lokanih zajednica u Hrvatskoj.

Sve zainteresirane poziva se na radnu akciju u skloništu u Čakovcu. Radne akcije će se nastaviti jer se moraju izgraditi nova dvorišta za pse i urediti hangar za prihvat kujica sa štencima i bolesnih pasa. Osim ovog vikenda, može se pomoći i tokom tjedna.

Pomoći se može i na razne druge načine, a najveća pomoć ipak treba u oglašavanju i udomljavanju pasa. Više informacija o radnim akcijama i volontiranju pronađite ovdje.

<
Vezane vijesti