Foto: I.P.Foto: I.P.Trinaesto po redu protestno druženje Inicijative Vratite magnoliju održava se u srijedu, 27. lipnja od 18 sati, na Trgu žrtava fašizma. Na okupljanju će govoriti zastupnici kojima je gradonačelnik skupa sa svojim koalicijskim partnerima u Gradskoj skupštini zabranio raspravu na temu Trga žrtava fašizma.

Prije više od tri mjeseca iščupana je magnolija na Trgu žrtava fašizma koji se uređuje kao prva faza realizacije projekta tzv. Pješačkog centra izvrsnosti o kojem još uvijek ne znamo gotovo ništa. Protiv predloženog uređenja izjasnile su se sve relevantne stručne udruge, mnogi ugledni Legalan i legitiman zbor građana gradonačelnik je u nedostatku stvarnih argumenata nazvao "okupljanjem istomišljenika u Sjevernoj Koreji", uvrijedivši ne samo stanovnike četvrti Donji grad, nego i sve Zagrepčane čiji novac troši na skupe i besmislene projektepojedinci iz javnog i političkog života, kao i građanke i građani Zagreba koji mjesecima ukazuju na nebrojene nepravilnosti u provedbi projekta.

Prošlog tjedna Vijeće gradske četvrti Donji grad sazvalo je Mjesni zbor građana na kojem su stanovnici Donjeg grada premoćnom većinom od 98 posto odlučili da se radovi na Trgu žrtava fašizma moraju zaustaviti.

Legalan i legitiman zbor građana gradonačelnik je u nedostatku stvarnih argumenata nazvao "okupljanjem istomišljenika u Sjevernoj Koreji", uvrijedivši ne samo stanovnike četvrti Donji grad, nego i sve Zagrepčane čiji novac troši na skupe i besmislene projekte.

Iako uporno tvrdi da je sve po pravilima i propisima, gradonačelnik MIlan Bandić projekte i dozvole ne pokazuje, a raspravu u Gradskoj skupštini na temu Trga žrtava fašizma blokirao je uz pomoć svojih koalicijskih partnera, što je svojevrstan presedan u radu Skupštine.

Zato su ove srijede pozvani zastupnici - da sve ono što su htjeli reći i pitati na sjednici Gradske skupštine iznesu na našem ovotjednom okupljanju, jer građani i javnost imaju pravo znati.

Dođite!

<
Vezane vijesti