mlaid.pngU petak, 22. veljače u izdanju PDV-a bit će objavljena jedinstvena glazbena kompilacija kao dio interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga. Izabrano je devet autorskih skladbi, a zbog velikog interesa natječaj ostaje otvoren za prijave. Koji riff svira mladež bez Boga, na koji beat repa mladež bez Boga, na koji bpm pleše mladež bez Boga – uskoro ćete čuti!

Putem natječaja autori su pozvani da naprave svoju skladbu naziva Mladež bez Boga i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-a, Ravno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedeća izvođačka imena (abecednim redoslijedom):

Bigahye, Feta, Gloomie feat. DamXata, Hrvoje Stefanac, Izet Medosevic, Marinada & Kozmodrum, Playground Hustle, Sinkauz, Xtematic.

Skladba je mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “Младина без Бог“, itd.

Kompilacija će biti objavljena dva dana nakon premijere istoimene predstave, kao segment interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga. U digitalnom obliku kompilacija će biti objavljena na web stranici izdavačke kuće PDV, a uskoro zatim i na svim ostalim digitalnim platformama

U sklopu spomenutog interdisciplinarnog projekta, Montažstroj je održao i tribinu Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija na kojoj je raspravljano živimo li uistinu u doba radikalizacije. Ujedno - i tribina i glazbena kompilacija Mladež bez Boga - Volume 1 paralelni su projekti, kao dijelovi procesa nastanka kazališne predstave Mladež bez Boga autora Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Montažstroja, koja će biti premijerno izvedena 20. veljače.

I dalje se pozivaju glazbenici da se uključe i participiraju, a predviđa se i objavljivanje nastavka kompilacije, Mladež bez Boga – Volume 2, u drugom dijelu godine.

Ključne riječi: mladi, montažstroj, glazba, bog, pdv records
<
Vezane vijesti