Foto: TIFoto: TISredišnji ured Transparency Internationala oglasio se povodom medijskih istupa Transparency International Hrvatska, kojima je oduzeta licenca još u prosincu 2015. godine. U priopćenju ističu kako ih u Hrvatskoj ne zastupa niti jedna udruga ni pojedinac te da su pokrenuli pravne radnje protiv udruga i pojedinaca koje koriste ime i logotip organizacije bez suglasnosti središnjice.

Iz Transparency Internationala naglašavaju kako poriču svako priopćenje izdano u njihovo ime, pa tako i ono posljednje o istražnom povjerenstvu za Agrokor, koji je Transparency International Hrvatska jučer uputio medijima.

Podsjećamo, u prosincu 2015. godine upravni odbor Transparency Internationala obavijestio je tadašnji ogranak Transparency Internationala u Hrvatskoj o odluci o oduzimanju licence, primarno zbog nedovoljne suradnje s drugim organizacijama civilnog društva i financijske nestabilnosti, dok je 10. ožujka 2016. godine usvojena konačna odluka. Unatoč tome, hrvatski ogranak odluku nije priznao te je nastavio djelovati kao Transparency International Hrvatska.  

<
Vezane vijesti