lijevi_za_europarlament_mozemo.jpgKoalicija političke platforme Možemo!, Nove ljevice i ORaH-a danas je predstavila zajedničku kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Na izbore za Europski parlament koji će se održati 26. svibnja, po prvi puta izlazi koalicija političke platforme Možemo!, Nove ljevice i ORaH-a.

Lista koju su danas predstavili u Hrvatskom novinarskom društvu, je složena tako da svaka stranka daje četvoro kandidatkinja i kandidata i uz poštivanje načela rodne ravnopravnosti. Nositelj liste je Tomislav Tomašević, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a slijede Rada Borić, Zorislav Antun Petrović, Sandra Benčić, Ana Marija Simić, Dubravko Lepušić, Karmela Romić, Nebojša Zelić, Nadežda Čačinović, Mladen Sudar, Atana Grbić Martinović i Dragan Markovina.

Na predstavljanju liste istaknuli su kako će se boriti za Europu u kojoj zajedno demokratski odlučujemo o bitnim pitanjima, koja preuzima odgovornost očuvanja planete Zemlje za buduće generacije, koja smanjuje nejednakost i štiti prava radnika, u kojoj je ljudska sigurnost na prvom mjestu, koja zahtijeva rodnu ravnopravnost sada i odmah, te koja se odlučno bori protiv fašizma i politike mržnje.

Naglasili su i kako su izbori pred nama izuzetno važni za budućnost Europe te pozvali glasače da daju glas za drukčiju Europu - Europu jednakih.

"Pozivamo i na odlučno odbacivanje statusa quo koji znači nastavak s neoliberalnim politikama nauštrb demokracije, jednakosti, solidarnosti i održivosti", priopćili su iz koalicije.

mozemo2.jpg
<
Vezane vijesti