Foto: ScreenShotFoto: ScreenShot"Nekada su u 05:15 svakog jutra odzvanjali koraci naseljem, a danas je – tišina". Kako tvrtka Borovo, ali i život u samom naselju izgleda danas, pogledajte u novom videu Udruge BRID.

Borovo je do devedesetih godina bio europski gigant u kojem je bilo zaposleno 22.000 radnika i gdje se proizvodilo 25 milijuna para cipela godišnje, kompanija sada zapošljava 770 ljudi i proizvodi oko 400.000 pari cipela. Ova godina im je nakon dugo vremena pozitivna. Kako tvrtka Borovo, ali i život u samom naselju izgleda danas, možete pogledati u novom video prilogu Udruge BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju. Jedan od sugovornika, život u Borovu će otprilike opisati ovim riječima: "Nekada su u 05:15 svakog jutra odzvanjali koraci naseljem, a danas je – tišina".

Video je snimljen u suradnji s istraživanjem "Kontinuitet društvenih sukoba u Hrvatskoj 1987.-1991.: slučaj Borova" koje je započelo 2013. godine na Mirovnim studijima (CMS) u Zagrebu. Na istraživanju rade Jasna Račić, Snježena Ivčić, Sven Cvek i drugi suradnici.

Proizvodnja:
Udruga Brid,
Uz potporu Rosa Luxemburg Stiftung
lipanj 2015.

<
Vezane vijesti