Foto: Damir Žižić<span style="font-size:12px"><span style="color:#000000"><strong><span></span></strong></span></span>Foto: Damir ŽižićFilmski prvijenac redatelja Boruta Šeparovića u produkciji umjetničkog kolektiva Montažstroj, nagrađen je kao najbolji dugometražni film u regionalnoj selekciji.

Dodjeljivanjem nagrada za najbolje filmove 29. je ožujka zatvoreno 62. izdanje Beogradskog festivala dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma. Dokumentarni film Potrošeni, filmski prvijenac redatelja Boruta Šeparovića u produkciji umjetničkog kolektiva Montažstroj, nagrađen je kao najbolji dugometražni film u regionalnoj selekciji.

Potrošeni je film o najvažnijim minutama u životu. Njegovi protagonisti su osobe starije od 55 godina – oni koji su preživjeli preko 30 milijuna minuta. Pred njih je postavljen izazov da u onoliko sekundi koliko imaju godina ispričaju najvažniju minutu u svome životu. Oni su se i kao kolektiv suočili s desetljećima vlastite šutnje, preuzimajući odgovornost za društvo kojeg mladima predaju u ruševinama.

Nakon premijerne projekcije na 10. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, Potrošeni su kao najbolji film nagrađeni i na 12. izdanju Liburnia Film Festivala. Početkom svibnja ove godine očekuje ga i sjevernoamerička premijera na South-East European Film Festivalu u Los Angelesu.

Ključne riječi: montažstroj, borut šeparović
<
Vezane vijesti