© European Union 2014 EP© European Union 2014 EPTisuće radnika na željeznicama prosvjedovale su jučer ispred Europskog parlamenta u Strasbourgu protiv ukidanja monopola nacionalnih željeznica u zemljama EU

Više tisuća radnika željeznica iz raznih europskih zemalja prosvjedovale su jučer ispred Europskog parlamenta u Strasbourgu protiv prijedloga da se u sljedećih pet godina ukinu monopoli nacionalnih željeznica u zemaljama članicama EU.

"Naša budućnost je u pitanju. Liberalizacija je postala religija, zbog nje su naše usluge skuplje i već je ukinuto na tisuće radnih mjesta u EU", izjavio je Guy Grievelding iz Europske federacije radnika u prometu koja je organizirala prosvjed.

Europski su zastupnici u utorak započeli raspravu o prijedlogu mjera Europske komisije kojima se dopušta konkurencija na željezničkim mrežama u državama Unije. Sindikati spornim smatraju i mjeru koja predlaže da se osigura minimalna usluga za vrijeme štrajka, a apeliraju i na prestanak cijepanja željezničkih tvrtki. 

Cijelo priopćenje Europske federacije radnika u prometu pročitajte ovdje.

Ključne riječi: EU, željeznice
<
Vezane vijesti