Foto: JRSFoto: JRSIsusovačka služba za izbjeglice produžila je trajanje svoje crowdfunding kampanje Jučer stranci, danas susjedi do 11. svibnja kako bi svim budućim podupirateljima omogućila da još jednom podrže rad Centra za integraciju izbjeglica SOL.

U dvadesetak dana kampanje Isusovačka služba za izbjeglice prikupila je 10 200 dolara te u Centru SOL održala niz susreta s predstavnicima lokalnih i nacionalnih institucija te  nevladinih organizacija. Potpisali su sporazum s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) te počeli Vrata Centra su bila otvorena građanima Zagreba koji su željeli saznati više o integraciji izbjeglica i dobiti informaciju o volontiranju u Isusovačkoj službi za izbjegliceprovoditi radionicu razvijanja STEM kompetencija. Također, vrata Centra su bila otvorena građanima Zagreba koji su željeli saznati više o integraciji izbjeglica i dobiti informaciju o volontiranju u Isusovačkoj službi za izbjeglice. Na svim događajima na kojima je predstavljena kampanja Jučer stranci, danas susjedi  bile su prisutne izbjeglice i njihove obitelji koji dobili priliku razgovarati i prenijeti svoja iskustava i dojmove okupljenima.

"Cilj nam je bio da u neformalnoj atmosferi omogućimo susret izbjeglica i predstavnika državnih institucija u čijoj su nadležnosti izbjeglička prava. Također, na iranskoj večeri koju smo ponudili na platformi Indiegogo ugostili smo 20 osoba iz lokalne zajednice koji su vođeni znatiželjom zavirili u naš Centar  i probali domaće iranske delicije. Ljudi iz poslovnog sektora i iz državnih institucija upoznali su sirijske obitelji koji počinju graditi svoj novi život u Hrvatskoj i potrebna im je podrška u njihovom integracijskom procesu. Upravo zato želimo nastaviti našu crowdfunding kampanju jer je važno da dopremo do što većeg broja ljudi", naglasila je Kristina Samardžić, suradnica za komunikaciju i zagovaranje Isusovačke službe za izbjeglice.

Svima koji su do sada donirali u kampanji i na taj način podržali rad Centra za integraciju izbjeglica SOL Isusovačka služba za izbjeglice od srca se zahvaljuje te poziva širu javnost da u sljedeća dva tjedna da svoj doprinos kampanji.

Ključne riječi: izbjeglice, crowdfunding, JRS
<
Vezane vijesti