Foto: Art Park (facebook)Foto: Art Park (facebook)Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, od 25. svibnja ponovno će oživjeti uzbudljivim cjeloljetnim programom, sada već poznatim kao Art Park. Za vikend otvorenja u parku će slikati Alan Myers i Guido Palmadessa, umjetnici iz Argentine čiji su slikoviti murali prepoznati na ulicama diljem svjetskih metropola.

Njima će se uživo pridružiti gosti iz susjedne Srbije, također međunarodno poznati Junk i Wuper dok će hrvatske umjetničke snage predstavljati sjajni Lunar, Dominik Vuković, Modul8, Ivan Oštarčević, Dock, Smack, Tinu Ninu, Pero zloba, Boris Bare te Saša Pocrnić Anxio iz Splita.Ugodna ljetna popodneva u parku, galerija na otvorenom koja će se upotpunjavati novim radovima te raznovrstan svakodnevni program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ostaju glavne odlike trećeg izdanja Art Parka

Tijekom trodnevnog otvorenja, umjetnici će oslikavati zidove i panele u parku, posjetitelji će se družiti uz Dj session, a program će upotpuniti ciklokino projekcija te edukativni sadržaj ovogodišnjeg Pedalafesta, najvećeg događaja povezanog s kulturom urbanog bicikliranja u ovom dijelu Europe.

Art Park dijeli ideju povezivanja sadržaja i oživljavanja Ilice, dobiti nadogradnju u vidu zanimljivog programa i izložbi na otvorenom. U parku će se nalaziti i posebna "klupa za čitanje" o kojoj će brinuti Fraktura, a raznovrstan program dogovoren je s brojnim suradnicima kao što su Knap, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Jungle tribe agencija, Restart label, ZMAG, Animafest, Goulash festival, Hoomstock, 36 Mountains festival, Tam tam festival s Hvara, Pasica kasica, Kulturni centar Mesnička…

Ugodna ljetna popodneva u parku, galerija na otvorenom koja će se upotpunjavati novim radovima te raznovrstan svakodnevni program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ostaju glavne odlike trećeg izdanja Art Parka.

Sve informacije, za sada, pratite putem Facebook stranice Art Park Zagreb.

Ključne riječi: zagreb, umjetnost, kultura, art park
<
Vezane vijesti