Foto: DASFoto: DASDruštvo arhitekata Splita poziva građane splitskog kvarta Splita 3 da 15. siječnja u 10 sati, u zgradi Banovine, pokažu svoj stav o planiranoj gradnji crkve na mjestu izvorno planirane tržnice i parkirališta.

Kako navode iz Društva arhitekata Splita, od donošenja DPU-a, na samo 400 m pješačke udaljenosti od predmetne lokacije izgrađen je Franjevački klerikat fra Ante Antića, dok istodobno, u radijusu od 1 km nema nijedne tržnice niti je planirana. Nije realizirana niti jedna garaža ili parkiralište. Također, broj stambenih jedinica u neposrednoj blizini povećan je realizacijom višestambenih zgrada jugozapadno od predmetne lokacije. 

Budući da je čestica u vlasništvu Grada, Grad ima šansu na ovoj lokaciji osigurati građanima / stanarima parkiralište, tržnicu, dječje igralište, zelenu površinu ili bilo koju drugu javnu funkciju sa sretnom okolnošću da ne postoje neuređeni imovinsko - pravni odnosi, a postoji projektna dokumentacija koja se tek treba prilagoditi današnjim standardima. Može se reći kako bi ova realizacija, za naše prilike, mogla biti nevjerojatno brza.

<
Vezane vijesti