Dvosmjerna biciklistička staza počinje na križanju Krapinske i TrakošćanskeDvosmjerna biciklistička staza počinje na križanju Krapinske i TrakošćanskeGrad Zagreb ne odustaje od ucrtavanja žutih crta na pločnicima i njihova nazivanja biciklističkim stazama. Pogledajte kako izgleda najnovija biciklistička staza koja je ovih dana ucrtana na pločniku Trakošćanske ulice!

Grad Zagreb ne odustaje od ucrtavanja žutih crta na pločnicima i nazivanja istih biciklističkim stazama. I dok čekamo prvu pravu biciklističku stazu, odvojenu i od kolnika i od pločnika, provjerili smo što su ucrtali ovoga tjedna na pločniku Trakošćanske ulice na zagrebačkoj Trešnjevci.

Na H-Alter-ov natječaj za fotografije grešaka na biciklističkoj infrastrukturi pristiglo je više od 300 fotografija, a i u Trakošćanskoj ima nekoliko mjesta koja bi tu pronašla svoje mjesto. Ova staza i dalje počinje nelogično, nelogično završava i vrluda širinom. Prijelazi su pak svi označeni, tako da smo na tristotinjak metara izbrojali čak 17 prometnih znakova za biciklističku i pješačku stazu od kojih, za promjenu, ni jedan nije nasred biciklističke putanje. Međutim, prijelazi nisu izvedeni sasvim u skladu s pravilima, jer imaju kockice samo s jedne strane. 

Na ruti se ispriječio "samo" jedan hidrant za vodu kojeg izgleda imaju namjeru zaobići stazom jer je žuta crta na tom mjestu prekinuta.

Staza nije stigla do kraja ulice ali s obzirom da je sedamnaesti znak za biciklističku i pješačku površinu postavljen nekoliko desetaka metara nakon završetka žute crte na križanju s Rasinjskom ulicom čini se da je Trakošćansku još "u radu". Između prekida žute crte i posljednjeg znaka nalazi se što drugo nego - parkiralište za moderne urbane bogove, automobile.

<
Vezane vijesti