Foto: PixabayFoto: PixabayNedavno odobreni 'master plan ulica' New Yorka dodaje više od 400 kilometara novih biciklističkih staza gradu, koje će biti i fizički odvojene od automobilskog prometa radi zaštite biciklista. Grad je odlučio razvijati i nove pješačke zone, kao i dodati nove razdvojene staze za autobuse.

"Trebaju nam brži autobusi, sigurnije ulice i više pješačkog prostora. Moramo učiniti sve što možemo kako bismo potaknuli održive načine prijevoza, posebno sada kada je realnost klimatskih promjena svakim danom sve izraženija. Ovaj će nas plan dovesti do toga, a radeći na održivosti učinit ćemo New York mnogo ugodnijim mjestom, koje ćemo rado zvati domom", istaknuo je pri predstavljanju plana Corey Johnoson iz gradskog vijeća New Yorka.

Kako donosi Good News Network, ovo je tek početak utjecaja ovog prijedloga zakona na grad, jer će se zahtijevati od Ministarstva prometa da provodi generalni plan prijevoza svakih pet godina.

"Nove mjere će se razvijati za svaki petogodišnji plan. Ciljevi plana su dati prioritet sigurnosti svih korisnika ulice, korištenju javnog prijevoza, smanjenju emisija iz vozila i pristup osobama s invaliditetom", zaključili su iz gradskog vijeća.

<
Vezane vijesti