Foto: S. BratanovićFoto: S. BratanovićOživite sjećanje na neponovljivu i jedinstvenu Modnu trikotažu Arena iz Pule kroz video Snježane Bratanović. Nakon 65 godina rada od tvornice su ostale tek ruševine.

"Svjesna neponovljivosti trenutka, s fotoaparatom u ruci, napokon sam dobila priliku ući u arhitektonski kameleon, glavnu zgradu nekadašnje Modne trikotaže Arena u Puli. Zgrada ogoljelih interijera, rasprodane imovine, devastiranih hala duhova, ukazivala je na ne tako davnu prisutnost života, najdugovječnije i jedine istarske modne kuće koja je radila punih 65 godina", opisuje autorica Snježana Bratanović.

Tako je nastala serija fotografija Početak i kraj koja svjedoči o propasti tvornice koja je bila pokretač života i tekstilni spomenik Pule. Video uradak, koji nosi naziv istoimene serije fotografija, nastao je iz potrebe "svojevrsnog oživljavanja sjećanja neponovljive i jedinstvene Modne trikotaže Arena".

Autorica zahvaljuje Vesni Mršić i Mladenu Vučkoviću, koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta, tim više što se radi o bivšim radnicima Modne trikotaže Arena, zatim Ranku Šajfaru, čija je glazba dala sasvim novu dimenziju cijeloj priči, te Marku Kuzmanoviću za video montažu.

<
Vezane vijesti