U Vukovaru, samozvani stožeraši blokirali su danas put službenoj državničkoj povorci i tako omalovažili i obezvrijedili većinu građana koji su ovu vlast legalno i većinom izabrali. Tim činom su jasno poručili da su, ako vlast ne dobiju milom, spremni oteti je silom i sada se pitam - što je sljedeće?

Slaveći pobjedu u Domovinskom ratu spustili smo danas zastave ponosa na pola koplja zbog žrtava koje su u njemu poginule, a trebali bismo ih zapravo spustiti zbog nas samih jer upravo smo pali na još jednom ispitu.

Kada sam se 1991. godine bez službenog poziva i prisile priključio onoj malobrojnoj skupini dragovoljaca u obrani Hrvatske od agresije vođene velikosrpskim idealima nisam ni sanjao da su sve one priče o domoljublju, patriotizmu i hrvatskim snovima od stoljeća sedmog samo gusta magla

Kada sam se 1991. godine bez službenog poziva i prisile priključio onoj malobrojnoj skupini dragovoljaca u obrani Hrvatske od agresije vođene velikosrpskim idealima nisam ni sanjao da su sve one priče o domoljublju, patriotizmu i hrvatskim snovima od stoljeća sedmog samo gusta magla. Iz te magle neokrznuti i neozlijeđeni, ali bogati kao krezovi izašli su isti oni koji su sa suzama u očima na televiziji ljubili hrvatski stijeg i punim glasom u svim prilikama pjevali hrvatsku himnu.

Podijelili su domoljubi između sebe sve što se podijeliti dalo, od činova i odličja do tvornica i zemljišta, a ono što nisu uspjeli prisvojiti prodali su za jednu kunu ili dali u koncesiju. Tako su osigurali svoje obitelji nekoliko generacija unaprijed. Pri tom, uništavali su i još uništavaju ostatak, onaj ogromni broj obitelji i građana "neovisne i samostalne" Hrvatske ostavljajući ih da se snalaze kako znaju, osiromašene i bez posla, u ogromnoj neizvjesnosti i beznađu.

Sada, dvadeset i dvije godine kasnije, ista banda barbarskih varalica, manipulatora, prevaranata i kriminalaca organizirala se u čopor i na žrtvama i ruševinama istog tog krvavog rata i jednog napaćenog grada nastoji sebi očajnički ojačati dobro poljuljane pozicije, lukavo i kurvinjski izazivajući najniže strasti u opljačkanom, izbezumljenom i dezorijentiranom narodu.  Neobrazovani i lakovjerni ljudi nasjedaju na thompsonovske floskule seoskih plemenskih lukavaca, šibicara koji se kunu u domoljublje, zavičaj, patriotizam, vjekovne nepravde prema hrvatskom narodu i očuvanje svetosti hrvatske obitelji. Nikako da nauče da je to samo mamac koji služi isključivo skretanju pozornosti s puno važnijih životnih problema, a koji se događaju istovremeno i svuda oko nas. Sada.

friendship.jpg

Sve to radi se iz jednostavnog razloga, treba što prije vratiti na vlast iste one koji su nas uništavali i masakrirali dvadesetak godina kako bi se sva njihova zla rabota pomela pod jedan ogroman debeli hrvatski tepih. Onda će se pljačka nesmetano nastaviti, oni iz njihovih redova koji to još nisu namirit će se i potkožiti i sve će biti kao što je bilo prije. Pojeo vuk magare.

U Vukovaru, samozvani stožeraši blokirali su danas put službenoj državničkoj povorci i tako omalovažili i obezvrijedili većinu građana koji su ovu vlast legalno i većinom izabrali. Tim činom su jasno poručili da, ako vlast ne dobiju milom, da su je spremni oteti silom i sada se pitam - što je sljedeće? Organiziranje interne milicije stožeraša? Formiranje stožernih jurišnih trupa? Batinanje nepodobnih i neistomišljenika u noćnim pohodima? Spiskovi građana po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti?

Tko nas to gura u građanski rat?

<
Vezane vijesti