Foto: ytb-prtscFoto: ytb-prtscMedicinske sestre u Kaliforniji, na Floridi, u Kanzasu, Missouriju, Nevadi, Teksasu i New Yorku ovih dana prosvjeduju zbog nedostatka zaštitne opreme usred pandemije koronavirusa. Pozivaju odgovorne da im se osigura optimalna osobna zaštitna oprema, i za medicinske sestre i za ostalo osoblje bolnica. "'Svi smo zajedno u ovome', kažu Cuomo, Trump i drugi političari, ali to je laž. Mi smo te čija su tijela na prvoj liniji. Izišle smo na ulicu inspirirane borbom drugih sestara, ali i radnika Amazona", izjavila je Tre Kwon, medicinska sestra iz New Yorka, epicentra pandemije u SAD-u.

"Mi smo te koje stavljaju svoje obitelji u rizik. I njih i same sebe. Sada zahtijevamo pažnju", izjavila je Kwon javljajući se sa prosvjeda medicinskih sestara u New Yorku za Democracy Now.

Know je istaknula kako su potaknute prosvjedima medicinskih sestara diljem zemlje, ali i radnika i radnica Amazona koji su izašli na ulice. "Solidarne smo s Chrisom Smallsom, radnikom Amazona koji se suočio s odmazdom zbog radničkog organiziranja", poručila je Kwon.

Kwon je ranije prekinula porodiljni dopust kako bi pomogla kolegama u borbi protiv pandemije COVID-19 u New Yorku.

<
Vezane vijesti