"Izvedeno je 200 km biciklističkih staza", hvali se Grad."Izvedeno je 200 km biciklističkih staza", hvali se Grad.Odgovorni se još nisu provozali biciklom po novoj i sasvim nefunkcionalnoj "stazi" u Petrinjskoj, ali planiraju nove. Do kraja godina Grad Zagreb će utrošiti pola milijuna kuna na ucrtavanje žute i povremeno crvene crte na Savskoj, od Trga Maršala Tita do Vukovarske.

Savska cesta se u više akcija brojanja biciklističkog prometa pokazala kao zagrebačka cesta kojom prolazi najveći broj biciklista, međutim, formalno je tamo i pločnikom i kolnikom zapravo zabranjeno voziti bicikl. Alan Ordulj, voditelj Odsjeka za sigurnost i tehničku regulaciju prometa, održao je jučer u tramvaju Civitas Elana ispred Tehničkog muzeja prezentaciju, najavivši kako Grad Zagreb namjerava riješiti ovaj prometni problem uređenjem biciklističke staze na Savskoj cesti. 

Projektom "Biciklističke staze u Savskoj i Frankopanskoj ulici" predviđeno je uređenje 2 500 metara biciklističke staze, a ove godine izvest će se dionica na dijelu od Trga Maršala Tita do Ulice grada Vukovara, duljine 1 250 metara. Time će se povezati i nekoliko drugih ulica na kojima su već označene biciklističke trake, Vukovarska, Klaićeva i Kršnjavoga.

Procijenjena vrijednost investicije je 500 000 kuna (to je cijena bez PDV-a), a početak radova očekuje se do kraja godine. Planira se izvedba dvosmjerne biciklističke staze, širine 1,8 metara. "Ovo je", istaknuo je Ordulj, "prijelazno rješenje". "Jednoga dana, kada se bude radila rekonstrukcija cijele Savske, može se planirati drugačije riješena staza." 

Za pola milijuna kuna učinit će se slijedeće:

- Izvršit će se manji građevinski radovi kako bi se spustili rubnjaci i izvele iskošene rampe 

- Na pet semaforiziranih raskrižja dodat će se LED laterne za bicikliste

- U zonama pojačanog intenziteta prometa, biciklističke površine obojat će se crvenim poljima, izrađenim od termoplastike

- Po potrebi će se provesti instalacija prometnih stupića i klamerica kao mjera povećanja sigurnosti za bicikliste.

S obzirom da je riječ, manje-više, o boji na pločniku, na iskazane bojazni od nove Petrinjske ulice Ordulj je odgovorio: "Kod izvedbe te staze moralo se učiniti mnogo kompromisa jer se u toj ulici nalazi cijeli niz institucija koje imaju svoje zahtjeve".

Zahtjevi očito nisu biciklističke prirode. 

"Biciklisti moraju biti spremni na kompromise", čuli smo na prezentaciji, međutim, kakve ustupke čini automobilski promet u gradu? 

"Za stazu u Gundulićevoj i za parkiralište za bicikle i motore u Bogovićevoj uzeto je od automobila da bi se dalo biciklistima", ističe Ordulj, a činjenicu da kod rekonstrukcije Petrinjske nije uzeto ništa prostora od automobila, već im je čak povećan broj parkirnih mjesta, objašnjava opet "potrebom za kompromisom".

"Bolje išta nego ništa", stav je Orduljevog ureda.

U tramvaju Civitas Elana čulo se još da se rubnjaci ne spuštaju do kraja jer se navodno slijepe osobe žale da ih to dovodi u opasnost, a trake koje slijepima pomažu u orijentaciji neće se stavljati usporedno s izvedbom staze u Savskoj već "jednoga dana". 

Zanimljivo je da voditelj Gradskog Odsjeka za sigurnost i tehničku regulaciju prometa nije bio upoznat sa zakonskim odredbama koje određuju da je vožnja biciklom na kolnicima u ulicama gdje formalno postoje biciklističke staze prometni prekršaj koji je podložan financijskim sankcijama, a nije ni testirao stazu na koju mnogi imaju primjedbe.

"Nisam se još provozao biciklom stazom u Petrinjskoj", odgovorio je Ordulj na pitanje kako je zadovoljan funkcionalnošću posljednje izvedene staze. 

Pa, radujmo se stazi u Savskoj.


<
Vezane vijesti