Foto: M.K.Foto: M.K."Želimo da se naš grad razvija u skladu sa željama i potrebama njegovih stanovnika, poštivajući zakone i pravila struke, a ne stihijski, nepromišljeno i u korist nekolicine koja je imuna na procedure i zakone", poruka je građana i građanki koji su se jučer po peti put okupili na protestnom druženju na Trgu žrtava fašizma, udruženi u inicijativu Vratite magnoliju.

Na petom protestnom druženju jasno je ponovljeno da se devastacija Trga žrtava fašizma mora zaustaviti.

"Danas smo ovdje i kako bismo poručili da nećemo odustati, da smo još uvijek tu, ali i da pitamo: A gdje su institucije?! Jer koliko god ih jasno i glasno prozivamo i ponavljamo svoje zahtjeve, oni nas ne žele razumjeti ili nas ne žele čuti. Zato još glasnije i još jasnije poručujemo: Mi smo ovdje, a gdje su naše institucije?! Zašto šute?!", poručili su iz inicijative Vratite magnoliju, kojoj su se i jučer pridružile brojne inicijative iz drugih Mi smo ovdje, a gdje su naše institucije?! Zašto šute?!dijelova grada.

Okupljenima se obratio predstavnik udruge Siget, a koji je kazao kako je "Novi Zagreb napadnut sa svih strana".

"Samo u Sigetu u istom trenutku radi izgradnje stambeno poslovnog kompleksa ostajemo bez zelene površine u vlasništvu grada, uništava se Brodarski institut, institucija koja traje sedmo desetljeće. Gaze se institut i radna mjesta samo zato da bismo dobili još jedan poslovno-stambeni kompleks u naselju koje je davno završeno. Također, na samom kraju naselja, na vodozaštitnom području izgrađena je ilegalna autopraonica koju niti jedna institucija ove zemlje nema snage maknuti", rekao je.Okupljene građane organizatori su pozvali da i oni pošalju prijave i zahtjeve nadležnim institucijama, te da zviždaljkama glasno poruče što misle o njihovoj dosadašnjoj šutnji

Okupljene građane organizatori su pozvali da i oni pošalju prijave i zahtjeve nadležnim institucijama, te da zviždaljkama glasno poruče što misle o njihovoj dosadašnjoj šutnji. Građani su jučer potpisali više od 200 prijava i zahtjeva, a s obzirom na veliki interes s ovom aktivnošću nastavljaju i dalje.

Podsjećamo, danas će se s početkom u 15 sati, na Trgu žrtava fašizma održati tematska sjednica Odbora za prostorno uređenje Gradske skupštine Grada Zagreba koju je zajedno s drugim zastupnicima inicirao Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš!, a na kojoj će biti riječ o radovima na trgu te o projektu Pješački centar izvrsnosti.

Sjednica će početi uvidom u dokumentaciju i obilaskom radova s predstavnicima gradske uprave, a rasprava će se nastaviti u 16 sati u zgradi Gradske skupštine. Članovi Odbora su od gradske uprave prije sjednice zatražili sve dozvole vezane uz radove, a uvid u projektnu dokumentaciju će biti omogućen i na Trgu žrtava fašizma uz tumačenje gradske uprave.

<
Vezane vijesti