F. Hartmann, Foto: HINAF. Hartmann, Foto: HINA"Šokirana sam ne samo zbog oslobađanja Vojislava Šešelja od svake krivnje, nego i zbog načina na koji je to napravljeno, kojim se poriču ratni događaji, poriče da se politički projekt izvršavao kroz zločine, poriče uloga Šešelja i da su njegovi govori mržnje poticali na zločine", rekla je bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva Florence Hartmann.

"Šokirana sam ne samo zbog oslobađanja Vojislava Šešelja od svake krivnje, nego i zbog načina na koji je to napravljeno, kojim se poriču ratni događaji, poriče da se politički projekt izvršavao kroz zločine, poriče uloga Šešelja i da su njegovi govori mržnje poticali na zločine. Ovim su napisali jednu priču koju nitko nije doživio, niti vidio kao promatrač", komentirala je bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva Florence Hartmann današnju presudu Haaškog suda.

"Ja sam dosta pratila stanje na terenu, u Hrtkovcima, istočnoj Slavoniji, istočnoj Bosni, gdje su Šešeljevci stalno bili. Apsolutno je šokantno da Sudsko vijeće kaže da je u Hrtkovcima bila razmjena stanova s izbjeglicama", rekla je Hartmann, prenosi HINA.

Hartmann je prošli tjedan prije izricanje presude Radovanu Karadžiću uhićena ispred sjedišta suda u Haagu, koji joj je ranije zbog nepoštivanje suda zabranio pristup.

"Oni koji su pisali o ratu i Haškom tribunalu završavaju u zatvoru, a ne oni koji su počinili zločine. Čemu onda nada žrtava da će pravda biti izvršena, čemu arhiv Haškog suda ako se sve može staviti na jedan papir u kojem se kaže 'nikom ništa'", rekla je Hartmann.

Ključne riječi: haaški tribunal, vojislav šešelj
<
Vezane vijesti