Foto: PixabayFoto: PixabayAutomatski brojači koji svakodnevno mjere biciklistički promet na bečkim ulicama zabilježili su da je protekle godine tim gradom prometovalo 2,5 posto više biciklistica i biciklista nego 2018. godine. Prema riječima bečke dogradonačelnice Birgit Hebein, rastući broj biciklista potvrđuje da sve više građana odlučuje promijeniti svoje navike pa odabire prijevozno sredstvo na dva kotača. U tome ih podržava i Grad Beč koji ove godine planira dodatno proširiti svoju mrežu biciklističkih staza.

Statistički podaci o bečkom biciklističkom prometu pokazuju da je od 2011. godine do danas u neprestanom porastu. Lani je oboren i rekord na najfrekventnijoj biciklističkoj stazi na ulici Opernring, gdje je ukupno zabilježeno nevjerojatnih 1,6 milijuna biciklistica i biciklista

Automatski brojači koji svakodnevno mjere biciklistički promet na bečkim ulicama zabilježili su da je protekle godine tim gradom prometovalo 2,5 posto  više biciklistica i biciklista nego 2018. Tako se ulicom Argentinierstraße, između bečkog glavnog kolodvora i centra grada, biciklom provozalo osam posto više Bečanki i Bečana nego godinu ranije.

Dok bi tom ulicom 2010. u jednom danu prošlo 1.296 biciklistica i biciklista, ta je brojka do 2019. narasla na 2.617 − skok od čak 102 posto. Lani je oboren i rekord na najfrekventnijoj biciklističkoj stazi na ulici Opernring, gdje je ukupno zabilježeno nevjerojatnih 1,6 milijuna biciklistica i biciklista. Tom se stazom, primjerice, 18. lipnja 2019. na dva kotača provozalo gotovo 10 tisuća judi.

Prema riječima bečke dogradonačelnice Birgit Hebein, rastući broj biciklista potvrđuje da sve više građana i građanki odlučuje promijeniti svoje navike pa odabire prijevozno sredstvo na dva kotača. U tome ih podržava i Grad Beč koji ove godine planira dodatno proširiti svoju mrežu biciklističkih staza.

<
Vezane vijesti