Udruga "Eko Pan" počela je teretnim biciklom prikupljati stari papir u kućanstvima, stambenim zgradama, uredima i tvrtkama na području Karlovca

Karlovačka udruga Eko Pan predstavila je danas teretni bicikl kojim su već započeli prikupljati stari papir u kućanstvima, stambenim zgradama, uredima i tvrtkama u Karlovcu. Projekt kojeg su nazvali "Bicikl stablo čuva" pokrenuli su nakon čestih upita građana na servis karlovačkog Zelenog telefona o zbrinjavanju starog papira.

"Želja nam je bila pokrenuti dugoročni, održivi projekt odvojenog prikupljanja papira na području grada Karlovca", ističu u Eko Panu.

karlovac.jpg karlovac.jpg

Uz pomoć gradske tvrtke Inkasator kontaktirali su predstavnike stanara i pozvali građane da doniraju stari papir. Pozivu se do sada odazvalo već sto predstavnika stanara. Teretni bicikl kupili su pak sredstvima koje su dobili na natječaju Zelene akcije i Bankwatch Networka "Bolje ideje za EU fondove".

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje preko sredstava za zapošljavanje nezaposlenih osoba u javnom radu za opće dobro zaposlili su dvije osobe koje će dvaput tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, teretnim biciklom prikupljati stari papir po ulazima. Prikupljeni papir preuzimat će tvrtka CE-ZA-R d.o.o. (dio C.I.O.S. Grupe) s kojima je Eko Pan na ovome projektu uspostavila suradnju. Iz udruge naglašavaju da cjelokupni organizacijski dio ne bi bio moguć bez financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz Institucionalnu potporu za razvoj i stabilizaciju udruge.

Sličan projekt prikupljanja papira teretnim biciklima već više godina uspješno provodi udruga UZOR u Koprivnici.

Više o teretnim biciklima u gradovima pročitajte ovdje.

Ključne riječi: bicikl, Karlovac, recikliranje
<
Vezane vijesti