Foto: Mario AnićFoto: Mario Anić"Bandićeva 'obnova' Savskog mosta je direktno ugrožavanje sigurnosti građana. Stanje mosta je alarmantno", navode iz 1POSTOZAGRAD.

"Recentna 'obnova' Savskog mosta predstavlja rasipanje javnog novca, eklatantni primjer predizborne prevare i direktno ugrožavanje sigurnosti građana. Stanje Savskog mosta je alarmantno i zahtijeva hitnu sanaciju", navode iz platforme 1POSTOZAGRAD uz objavu fotografija aktualnog stanja mosta nakon njegovog predizbornog šminkanja.

Navodna obnova nije odgovorila ni na jedan stvarni problem mosta.

Uz po sigurnost građana opasno stanje mosta, po najavama iz medija realna je i bojazan da će se prostor okretišta, tzv. Savski trg, i sam Savski most rješavati direktnom narudžbom kod jednog od Bandićevih dvorskih arhitekata, umjesto putem javnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja. Time se već u startu umanjuje potencijal te izuzetno bitne točke za grad.     

"Savski most i okretište kod mosta povijesna su lokacija izlaska Zagreba na Savu i danas najživlje točke na zagrebačkim obalama. Lokacija je premrežena je slojevima, sustavima i značenjima te traži kvalitetno i sveobuhvatno pripremljeni program temeljem kojeg treba raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za njeno cjelovito uređenje koje uključuje i stvarnu, a ne lažnu sanciju Savskog mosta", navodi se iz 1POSTOZAGRAD.   

Više o problematici lokacije i njenim mogućnostima pronađite ovdje, ovdje, ovdje i ovdje.

Aktivnosti platforme 1POSTOZAGRAD pratite ovdje

<
Vezane vijesti