Foto: Zagreb.hrFoto: Zagreb.hrGradonačelnik Zagreba prošle je godine ovoj inicijativi dao prostor na besplatno korištenje, a sada i 10 tisuća kn za režije. Novac je osiguran iz stavke "ljudska prava"

Nakon što je uoči referenduma o definiciji braka inicijativi U ime obitelji besplatno dao na korištenje gradske prostorije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sada im je odlučio dati i novac poreznih obveznika! Inicijativi U ime obiltelji Bandić je prošli tjedan poklonio 10 tisuća kuna za plaćanje režija u prostoru u Ulici kralja Zvonimira 17, na četvrtom katu zgrade, kojeg je ova udruga dobila na jednogodišnje razdoblje, pod obrazloženjem da u njemu trebaju obavljati "pripreme za referendum".

U obrazloženju zaključka stoji kako je U ime obitelji, iako osnovana tek prošle godine, "pokrenula demokratske procese na dobrobit cijelog društva (!) i u narednom razdoblju planira niz aktivnosti sukladno registriranoj djelatnosti"."Kako se udruga do sada financirala donacijama građana i pravnih osoba, zamolila je financijsku potporu od Grada Zagreba za pokriće režijskih troškova za prostor koji su dobili na korištenje", piše u obrazloženju.

Dodatna zanimljivost je kako je ova sredstva Bandić osigurao iz programa "Suradnja i partnerstva na području promicanja ljudskih prava", znamo li da je referendum kojeg je pokrenula ova inicijativa u popriličnoj koliziji s "promicanjem ljudskih prava", ako ne i njegova sušta suprotnost.

Kada je prošle godine dodjeljivao prostor U ime obitelji, Bandić je u zaključku napisao kako se udruzi daje prostor pod uvjetom da ona "uredno podmiruje troškove komunalija i sličnih računa". Najsvježijom odlukom zagrebački gradonačelnik, kako vidimo, nije želio ništa prepustiti slučaju.

Ključne riječi: Milan Bandić, U ime obitelji
<
Vezane vijesti