savica_hina_copy71496.jpgU javnosti se nekritički provlače izjave gradonačelnika Bandića vezane uz nove okolnosti oko gradnje crkve na Trnjanskoj Savici, pa je inicijativa Čuvamo naš park smatrala neophodnim podsjetiti na nekoliko činjenica. "Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja lokacijsku dozvolu nije proglasilo lošom ili nedorađenom već - nezakonitom. Za poništenje su bile dovoljne samo tri nepravilnosti pa Ministarstvo nije ni razmatralo ostale, iako ih je u žalbama navedeno čak osamnaest. Gradonačelnik se niti jednom riječju nije osvrnuo na tu činjenicu", ističu iz Inicijative.

Gradonačelnik Milan Bandić već nekoliko mjeseci ponavlja da radi na pronalaženju druge lokacije. "Takva izjava, kao i to što nikoga iz Gradskog ureda nikada nije pozvao na odgovornost, eksplicitno sugerira da je Gradonačelnik znao da je lokacijska dozvola iz kolovoza 2016. nezakonita. Nadalje, ako je Gradonačelnik 'radio na drugom rješenju', zašto je Gradski ured uopće vodio postupak izdavanja lokacijske dozvoleSve navedeno nedvojbeno dokazuje kako Bandić uskraćuje informacije i manipulira javnost o cijelom postupku s ciljem da problem gradnje u parku na Savici uključi u svoju političku kampanju i tako oduzimao vrijeme i novac građanima, investitoru i djelatnicima Ministarstva koje je istu tu dozvolu poništilo?", stoji u priopćenju inicijative Čuvamo naš park.

Podsjećaju i na jednu od Bandićevih zadnjih izjava: "Do promjene lokacije za gradnju crkve nije došlo zbog poništenja te lokacijske dozvole za gradnju crkve u parku, već zbog toga što su tražili najbolje rješenje". Sve navedeno nedvojbeno dokazuje kako Bandić uskraćuje informacije i manipulira javnost o cijelom postupku s ciljem da problem gradnje u parku na Savici uključi u svoju političku kampanju.

Nadalje, Inicijativa želi javnosti ukazati na iznimno bitnu činjenicu: Gradonačelnik opet radi na isti onaj način na koji je radio i do sada. Opet ON određuje gdje će se nešto graditi. Opet ON određuje koja zemljišta će se kupiti iako odluku o tome donosi Gradska skupština. Opet ON tvrdi kako će se mijenjati Generalni urbanistički plan iako nema nikakve ovlasti za taj postupak. I sve to opet bez stručne rasprave i konzultiranja stanovnika, odnosno korisnika prostora.

"Populističkim i politikantskim izjavama Bandić svjesno manipulira javnost, a svojim izjavama čak je pokušao podijeliti i zavaditi stanovnike Savice. Poručujemo mu da su stanovnici Savice prepoznali i odbacili njegove manipulacije, jer je previše štete napravio svojim samovoljnim upravljanjem Gradom. Nije mu uspjelo onda, neće ni sada!", zaključuje se u priopćenju.

Ključne riječi: Bandić, park, Grad Zagreb, Savica, crkva
<
Vezane vijesti