Kultura

jednaodnas.jpg

Besplatna online projekcija filma JEDNA OD NAS

U povodu Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava u petak, 20. studenog, dokumentarni film Jedna od nas redatelja i scenarista Đure Gavrana moći će se pogledati besplatno na službenoj stranici filma www.jednaodnas.com u periodu od 20.00-24:00 sati.
dizajnugradu.jpg

Dizajn u gradu 2

Na šest zagrebačkih lokacija od 15. do 29. listopada otkrit će se najzanimljivije priče dizajnerskog, umjetničkog, kulturnog i društvenog nasljeđa.
<span style="font-size: 14px;"><b>Isabella Mauro i Sara Džapo</b></span><br>

Mjesec hrvatske knjige posvećen našem planetu

Razlistaj se! moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. Svečanost otvaranja održat će se u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.
logo_zedni_grad.png

Žedni grad

Pozivamo Vas da nam se u subotu, 26. rujna u 11 sati pridružite na početku projekta "Žedni grad" kod Manduševca na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu. Projekt provode Goethe-Institut Kroatien i platforma 1POSTOZAGRAD, a autor programa je Saša Šimpraga.
touch_me_festival_2020.sluzbeni_vizual.jpg

Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti

Križanje kokoši, rađanje dupina, čovjek koji postaje koza! U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije.
4.tonka_malekovic_dotrscina.jpg

Memorijalna akcija Tonke Maleković u Spomen-parku Dotrščina

Memorijalna umjetnička intervencija Virtualnog muzeja Dotrščina, koja se ove godine izvodi u parnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba, dogodit će se u subotu, 19. rujna 2020. s početkom u 11 sati na glavnom ulazu u spomen-park Dotrščina.
domino.jpg

Remetinečka Akcija za trg

Nove akcije u Novom Zagrebu donose kulturni programi koji će se održati od 11. do 13. te 18. i 19. rujna u sklopu projekta SuKultura.
starfilmfest.jpg

7. Star Film Fest

Pripreme za nadolazeće, 7. izdanje Star Film Festa su u tijeku. Od 3. do 5. rujna svi zainteresirani su dobrodošli u Kazalište 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3 u Sisku.
unnamed.jpg

Vikend klitopismenosti u Rijeci

Od 11. do 14. rujna u Rijeci se održavaju programi koji u fokus stavljaju nevidljivost ženskog iskustva i manipuliranje sadržajem kojeg žene iznose. Umjetnice i aktivistice uzvraćaju rasterećenim kretnjama i nesputanim glasom kao i javno izraženim zadovoljstvom.