Foto: In-portal.hrFoto: In-portal.hrU Zagrebu je prošli tjedan otvoren novi, Izdvojeni pogon društvenog poduzeća Znak tišine, za zapošljavanje osoba s invaliditetom. U pogonu su smještene tiskara i šivaona. Poduzeće Znak tišine je osnovano 2016. od strane Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, kao izraz želje više od tisuću gluhih i nagluhih članova za otvaranjem društvenog poduzeća koje bi nudilo mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenim osobama s oštećenjem sluha.

Znak tišine se 2017. godine javio se na natječaj za društveno poduzetništvo Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, s idejom Silent caffea kao prvim korakom gluhih i nagluhih osoba u društveno poduzetništvo. Tako je Silent Caffe postao prvi i jedini kafić u Hrvatskoj u kojem su zaposleni gluhi konobari.

Kako donosi In Portal, u 2018. godini poduzeće se prijavilo na novi natječaj s prijedlogom proširenja djelatnosti te je u listopadu ove godine otvoren Izdvojeni pogon poduzeća u kojem djeluju tiskara i šivaona.

U ovom trenutku društveno poduzeće Znak tišine zapošljava ukupno jedanaest osoba, od kojih je šest osoba s invaliditetom na radnim mjestima konobar i šivači/krojači.

<
Vezane vijesti