Foto: PixabayFoto: PixabayZadruga za etično financiranje tokom 2018. godine svojim članovima društvenim poduzetnicima kao i onima koji će to tek postati, osigurala je više od milijun kuna financiranja u obliku mikrozajmova. Rezultat je to dugogodišnje izgradnje partnerstva i kvalitetne suradnje s članicama Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, čija je članica i Zadruga za etično financiranje.

"Sektor društvenog poduzetništva u Hrvatskoj razvija se na marginama, većina nositelja razvoja društveno-poduzetničkih aktivnosti su organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije koje se često susreću sa problemima u financiranju vlastitih projekata, ali i u svakodnevnom poslovanju", izjavila je ovom prilikom Silvana Radelić, voditeljica financija u najvećoj hrvatskoj zadruzi.

Zadruga za etično financiranje (ZEF) strateški je usmjerena na jačanje sektora društvene ekonomije i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj od samog početka, te su iznimno zadovoljni što su svojim zadrugarima, u suradnji s partnerom iz Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, poljskim TISE fondom, osigurali sredstva po iznimno povoljnim uvjetima u usporedbi s ostalim zemljama u kojima posluju.

<
Vezane vijesti