Ilustracija: H-AlterIlustracija: H-AlterVeć u prvih tjedan dana prikupljeno potrebnih 36 tisuća kn, u nastavku dodatnih 40 tisuća.

Jučer je bio zadnji dan H-Alterove novogodišnje kampanje: Crowdfunding za Tanju Belobrajdić! Već u prvih tjedan dana kampanje prikupljeno je potrebnih 36 tisuća kuna za plaćanje naknade za duševne boli Tanji Belobrajdić, a u nastavku kampanje prikupljeno je dodatnih 40 tisuća kuna, koji će biti utrošeni za potrebe rada H-Altera u 2020. godini. 

Podsjetimo, Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, nakladniku H-Altera, uručena je uoči Badnjaka pravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu kojom nam se nalaže da spisateljici i bivšoj pripadnici HV-a Tanji Belobrajdić platimo 30 tisuća kuna kao naknadu za duševne boli, k tome još 6.328 kuna na ime naknade za sudske troškove. I sve to u svega petnaest dana.

Kako taj novac jednostavno nemamo tj. nismo imali, pokrenuli smo kampanju za prikupljanje sredstava od čitatelja i čitateljica. U prvih šest dana kampanje, prikupili smo, što preko direktnih uplata na račun, što preko GoGetFunding kampanje, 43 tisuće kuna, koje je uplatilo gotovo 300 ljudi. Time je ispunjen prvi cilj kampanje, a kampanja je nastavljena za potrebe rada H-Altera u 2020. godini, s obzirom da nam nakon plaćanja kazne i dalje predstoji težak i izazovan financijski period.

Do jučerašnjeg završetka GoGetFunding kampanje prikupljeno je, što preko direktnih uplata na račun, što preko same kampanje, 76 tisuća kuna, koje je uplatilo više od 450 ljudi. Vjerujemo kako uspjeh ove kampanje, osim kao vjetar u leđa H-Alteru, služi i kao znak ohrabrenja i uvažavanja rada neprofitnih medija općenito.

Od srca najveća hvala svim našim čitateljicama i čitateljima koji su donirali novac, slali poruke podrške, širili riječ. Zbog svih vas H-Alter, ali i ostali programi Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, u 2020. godini nastavljaju dalje s radom. 

Ključne riječi: belobrajdić
< >
Vezane vijesti