Inicijativa 1POSTOZAGRAD u suradnji s Projektom 1POSTOZAUMJETNOST, uputila je dopis zagrebačkoj gradskoj upravi i pokrenula peticiju za reorganizaciju, novu komunalnu opremu i promjenu načina upravljanja javnim prostorom Cvjetnog trga.

U zahtjevu se ističe da je najavljena rekonstrukcija trga, koja bi se izvodila po zastarjelom i katastrofalnom projektu, a čije se promjene na plohi trga svode na novo i skupo popločenje - nepotrebna i neprihvatljiva. 

Ističu da problem Cvjetnog trga nije u popločenju, već u organizaciji, opremi i načinu upravljanja prostorom. 
Neovisno o planiranim radovima, smatraju da je stanje na trgu nužno i moguće popraviti malim intervencijama i to na razini temeljne komunalne opreme, odnosno reorganizacijom i promjenom načina upravljanja prostorom.
U Inicijativi smatraju da je stanje na trgu nužno popraviti malim intervencijama koje predlažu.

Neki od zahtjeva su postavljanje novih kružnih klupa oko svakog drugog stabla na trgu, zabrana postavljanja terase ispred velike klupe uz crkvu, deblokada komunikacijskih pravaca premještanjem i postavljanjem manjih cvjećarskih kioska uz svako drugo stablo, postavljanje funkcionalne fontana za vodu s pićem i smanjenje terasa. 
Inicijativa 1POSTOZAGRAD volonterski je projekt usmjeren na poboljšanje grada. U sklopu aktivnosti Inicijative nedavno su postavljene nove klupe oko Bakićeve skulpture u Gajevoj ulici. 
Peticiju možete potpisati ovdje.

Ključne riječi: cvjetni trg, 1postozaumjetnost
<
Vezane vijesti