Foto: Grad ViroviticaFoto: Grad ViroviticaDjeca u Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici jedu hranu uzgojenu u organskom vrtu, prvom takvom u Hrvatskoj, tvrde iz Grada Virovitice.

Djeca u Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici jedu hranu uzgojenu u organskom vrtu, prvom takvom u Hrvatskoj, tvrde iz Grada Virovitice. Gradu su, naime, odobreni javni radovi za projekt uređenja eko vrta za djecu Dječjeg vrtića Cvrčaki i uz stručnu pomoć djelatnika Grada dipl. ing. poljoprivrede Dinka Rujera na oko 5000 m² u prvoj godini ubrano je čak pet tona povrća. U tijeku je ovogodišnja berba, a do sada je već ubrano 900 kg mahuna, 285 kg krastavaca, 242 kg paprike, 178 kg blitve, 165 kg tikvica, 156 kg cikle, 45 kg kelja, 30 kg mrkve, 29 kg kupusa, 25 kg graha i 17 kg rajčice, javljaju iz Grada.

U vrtu je posađena i brokula, karfiol, peršin i salata te se njihov početak branja tek očekuje. "Kao što je vidljivo do sada je već ubrano više od dvije tone raznog povrća koje je dostavljeno u Dječji vrtić Cvrčak gdje se ono skladišti i priprema za zimu", zaključuju iz Grada.

Ključne riječi: poljoprivreda, hrana, prehrana
<
Vezane vijesti