Foto: Bujanovacke.co.rsFoto: Bujanovacke.co.rsIzbjeglice i migranti smješteni u Prihvatnom centru u Bujanovcu uputili su prije nekoliko dana pismo državnim vlastima u kojem navode da se stavljaju na raspolaganje za pružanje pomoći tijekom izvanrednog stanja. "Među nama ima bolničara, radnika, poljoprivrednika, ali smo svi prije svega ljudi koji nude svaku vrstu pomoći za koju Vlada smatra da je potrebna – od medicinske, preko raznošenja robe ljudima u karanteni, do čišćenja ulica", poručili su. U centru je organizirano i šivanje maski, za što je zadužen majstor Habib Soheli iz Irana, koji dnevno sašije do 40 maski.

Kako izvještavaju Bujanovačke, u Prihvatnom centru u Bujanovcu trenutno boravi oko 250 izbjeglica i migranata. "Virus ne pravi razliku između domaćih građana i izbjeglica, i zato stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi", navodi se u njihovom pismu.

Tražiteljima azila i iregularnim migrantima koji su smješteni u prihvatnim i centrima za azil privremeno je ograničeno kretanje odlukom Vlade Srbije od 17. ožujka, a napuštanje prihvatnih centara moguće je samo u opravdanim slučajevima.

Zbog situacije sa koronavirusom u Srbiji, u centru je organizirano i šivanje zaštitnih maski, a izbjeglice i migranti ističu kako će rado pomoći i na brojne druge načine.

<
Vezane vijesti