skriveno.jpgNakon otvorenja Revije dokumentarnih hitova godine Skriveno-otkriveno i oduševljenja publike Oscarom nagrađenim dokumentarcem Citizenfour, pozivamo Vas da pogledate i ostala dva izvrsna dokumentarna filma. U sklopu revije pogledajte i film Ulricha Seidla, U podrumu te Pogled tišine, Joshue Oppenheimera.

Film austrijskog redatelja Ulricha Seidla, tematizira mračnu mistiku podruma na lošem glasu i vodi vas u živahan polusvijet neobičnih ljudi koji tamo provode svoje vrijeme. Radilo se o limenoj glazbi, skupom namještaju, seksualnosti, oružju, fitnessu ili o bičevima i lutkama; zavirite u opskurni svijet ljudske opsesije. U PODRUMU je više od zbira priča austrijskih privatnih podzemlja jer vas kroz nju vodi seidlovski stilizirana estetika, obojenom svježim i dosjetljivim kritikama društva.

POGLED TIŠINE film je Joshue Oppenheimera, američkog redatelja poznatog po mnogim dokumentarcima, između ostalih i po Oscaru nominiranom Činu smaknuća. Dokumentarni film kojeg predstavljamo na Reviji bavi se osobnim tragedijama žrtava u poslijeratnoj Indoneziji. Na hrabar i oštar način, obojen vizualnom poetičnošću, pokušava razriješiti zamršeni odnos počinitelja i žrtava političkih ubojstava tijekom 60-ih.  U središtu priče nalazi se protagonist Adi koji pokušava saznati tko je i kako ubio njegovog starijeg brata, pri tom razbijajući  dugu tradiciju šutnje i straha zarivenih u njegovoj obitelji.

Film je ovjenčan mnogobrojnim nagradama za najbolji dokumentarac (Venice Film festival, Göteborg Internationa Film Festival, Sofia International Film festival i dr.), a valja napomenuti i kako su Pogled tišine producirali velikani dokumentarizma Werner Herzog i Errol Morris.

Sve filmove revije možete pogledati u Kinu EUROPA i Dokukinu KIC, ART kinu Grič u kinima diljem Hrvatske. Karte možete kupiti na blagajnama navedenih kina (ovisno o projekciji) i to po cijeni od 25 kn za građanstvo te 22 kn za studente i umirovljenike. Napominjemo da su dostupni i paketi ulaznica za sva tri filma, čijom kupnjom jedan film možete pogledati gratis.

Hrvatski distributer sva tri filma je Restart Label.

Detaljne najave projekcija pratite na stranici Restart Labela i na Facebook stranici - Baš volim dokumentarce!

Ključne riječi: dokumentarni film
<
Vezane vijesti