Izbjeglice u Beogradu (Foto: Igor Čoko, www.igorcoko.net)Izbjeglice u Beogradu (Foto: Igor Čoko, www.igorcoko.net)Drugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu.

O haiku poeziji Vladimir Devidé, matematičar i japanolog, vrsni poznavatelj i ljubitelj haiku poezije piše: "Haiku poezija rasterećena je patetike, ne poznaje cinizam, u njoj nema preuveličavanja niti umanjivanja važnosti onoga o čemu se govori. Sve je važno, bilo veliko ili malo, obično ili neobično. Sve ima svoje mjesto, svoj trenutak."

Drugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu (opreka umjetniku ratovanja Sunu), s željom da nas usmjeri prema neciničnoj svevažnosti svakodnevice. Prijašnje haikue Mun Tzua pročitajte ovdje.

 

Bore na licu,
drača, kozji brabonjci
– vječne Mimice

 

Vatroslav Mimica umro je sredinom veljače u Zagrebu, u 97. godini. Velikan hrvatske kimematografije rođen je 1923. u Omišu, a što je sve radio i od života učinio od 1923. godine, možete pročitati i u intervjuu u Hrvatskom filmskom ljetopisu.

 

Na Gornjem gradu
maskirani muškarci
mašu rukama

 

U veljači je otkriveno i da je (sad već tadašnji) glavni državni odvjetnik pripadnik slobodnih zidara, što nije naveo u imovinskoj kartici. Afera Masoni uputila je javnost na činjenicu da državni dužnosnici, osim s nekretninama, u imovinskim karticama imaju problema s navođenjem članstava u udrugama i organizacijama. 

 

S lišćem na glavi
pužu ispod ograde,
zatim nestaju

 

Prema podacima UN-a, na grčko-turskoj granici trenutno se nalazi više od 13 tisuća izbjeglica i migranata koji iz Turske pokušavaju prijeći u EU, očajni i izloženi nasilju.
 
Tisuće izbjeglica i migranata ovih dana provode dane i noći na otvorenom u susjednoj Bosni i Hercegovini. Na fotografiji su izbjeglice pred autobusnom stanicom u Tuzli (Foto: Vijesti iz Tuzle i tuzlanske regije). Tisuće izbjeglica i migranata ovih dana provode dane i noći na otvorenom u susjednoj Bosni i Hercegovini. Na fotografiji su izbjeglice pred autobusnom stanicom u Tuzli (Foto: Vijesti iz Tuzle i tuzlanske regije).

 

Glavni kolodvor,
bez vlakova, bez ljudi
da osjete muk

 

Epidemija korona virusa ostavila je pustoš u kineskom gradu Wuhanu, u kojem se virus prvobitno i pojavio.

 

Luksuzni kruzer
pristaje u Kambodži
refugees, welcome!

 

Luksuzni kruzer napokon je pristao u luci u Kambodži nakon što mu je u dva tjedna potrage više puta odbijen pristanak u luke u drugim zemljama, zbog sumnje da su putnici na kruzeri bili izloženi korona virusu. 

 

<
Vezane vijesti