Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaUdruga Prijatelji životinja i građanska inicijativa Vegan Thugz častili su prolaznike veganskim delicijama i dali svima priliku da okuse i osjete dobrobiti ovakvog načina života i prehrane te tako i u Hrvatskoj obilježili Svjetski dan bez mesa (Meatout). Dok se priroda priprema na novi cikus života polaganim izlaskom iz zime, aktivisti su degustacijom ukusne hrane napravljene isključivo od biljnih sastojaka pozvali sve na suosjećanje prema životinjama.

Meatout se tradicionalno obilježava na samome početku proljeća. Kako ističu iz udruga, pozitivne reakcije građana pokazale su da je sve manje predrasuda prema veganskoj prehrani, a i one lako nestaju s prvim zalogajem

Kako ističu iz udruga, pozitivne reakcije građana pokazale su da je sve manje predrasuda prema veganskoj prehrani, a i one lako nestaju s prvim zalogajem. "Veganska hrana prikladna je za sve, neovisno o načinu prehrane. Ima je u svim varijacijama i sva klasična jela mogu se napraviti bez mesa, mlijeka, jaja i meda – time postaju zdravija, ekološki prihvatljiva i etičnija", poručuju.

Sve koje nisu bili prisutni na akciji u Zagrebu, Vegan thugz i Prijatelji životinja pozivaju da saznaju kako mogu sami podržati suosjećajniji način života odabirom prehrane na biljnoj osnovi, prijavom na 30-dnevni Vege izazov na www.veganopolis.net.

Recepti koji ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla mogu se pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

<
Vezane vijesti