Foto: Pimp My PumpFoto: Pimp My PumpU zagrebački Art Park doselile skulpture poznatih hrvatskih umjetnika.

Omiljeni zagrebački parkić Art Park, koji je svoju ovogodišnju ljetnu priču započeo još krajem svibnja, zakoračio je u svoju završnu fazu. Od početka zamišljen kao galerija na otvorenom te mjesto ugodnih druženja, ne prestaje iznenađivati svoje posjetitelje. Tako su nedavno na lokaciju između Tomićeve, Ilice i Strossa doselili novi umjetnički "stanovnici". Na samom ulasku u park dočekat će vas interaktivna skulptura autora red.prof.art. Aleksandra Battiste Ilića, nastala kao dio serije Urban Toys (Urbane igračke) i predstavljena u sklopu Projekta Ilica: Readymade u svibnju ove godine.

Tada je na različitim lokacijama diljem Ilice bilo postavljeno osam gigantskih Urbanih igračaka koje su upečatljivim bojama i oblikom privukle pažnju prolaznika te ih usmjerile na interakciju. Sada je jedna od Urbanih igračaka s glavne zagrebačke ulice skrenula u najljepšu skrivenu oazu u samom centru grada s istom idejom: da razbije gradsko sivilo i potakne na interakciju.

Poznata zagrebačka umjetnica Nikolina Ivezić u parku je postavila četiri svoja rada. Tri pripadaju prošlim umjetničkim serijama i iznenadit će vas u skrivenim kutovima Art Parka dok je jedan rad u svom prepoznatljivom stilu izradila posebno za ovu priliku, a njega će odmah primijetiti svi ljubitelji ping-ponga.

Art Park je oživio i kroz dva nova likovna rada. Tako vam se s vrha šarenih stepenica smiješi prepoznatljiva Grička vještica koju potpisuje Boris Bare dok je mladi hrvatski slikar Ivan Gamera Oštarčević u Art Park doveo najpoznatije čuvare Uskršnjih otoka, ovog puta nacrtane kamene skulpture moai.

Art Park će svoje ovogodišnje izdanje završiti 30. rujna, kao jedna od atraktivnih lokacija Bijele noći, manifestacije u organizacije Turističke zajednice grada Zagreba. Posljednji dan obilježit će poseban umjetnički i glazbeni program te duže radno vrijeme do 1 sat iza ponoći. Do tada ćete u Art Parku moći uživati u projekcijama filmova produkcijske kuće Restart, putopisima agencije Jungle tribe, glazbenom programu uz bendove i Dj-e te ping-pong turniru.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Art Park Zagreb.

Ključne riječi: ulična umjetnost
<
Vezane vijesti