Foto: PixabayFoto: PixabayU njemačkoj Saksoniji, uporištu radikalno desničarske stranke AfD, regionalna liječnička komisija oglasila je kako je u potrazi za liječnicima migrantima za pomoć u rješavanju očekivanog porasta slučajeva zaraženih koronavirusom. Tristo dobrovoljaca već je odgovorilo na njihov poziv za pomoć, među njima i mladi liječnik Shadi Shahda, koji je izjavio da je "vrlo sretan što može učiniti nešto za zemlju u kojoj živi".

Kako izvještava Reuters, u pozivu komisije stoji da "strani liječnici koji borave u Saksoniji, ali još nemaju dozvolu za bavljenje medicinom, mogu pomoći u borbi sa koronom (virusom)". 

Komisija je izvijestila kako je brzo nakon objave poziva zaprimila odgovore 300 dobrovoljaca i dobrovoljki, uključujući "mnogo stranih liječnika čiji postupci izdavanja dozvola još nisu dovršeni, a čija je pomoć vrlo dobrodošla." Među njima je i mladi liječnik Shadi Shahda, koji je za izjavio da je "vrlo sretan što može nešto učiniti nešto za zemlju u kojoj živi".

Podsjetimo, Saksonija je uporište radikalno desničarske stranke AfD, a posljednjih godina ondje je zabilježeno više antimigrantskih prosvjeda.

<
Vezane vijesti