Foto: Zelena IstraFoto: Zelena IstraJučer je Inicijativa građana Pule za ukidanje koncesije za ski-lift, zajedno sa Zelenom Istrom, održala prosvjednu akciju čišćenja u uvali Valovine. Ponovili su zahtjeve za ukidanjem 20-godišnje koncesije i vraćanjem uvale u stanje kakvo je bilo prije početka radova. U Uvalu Valovine su došli s kantama i lopatama, ali nisu čistili - posao je investitora da vrati uvalu u prvobitno stanje.

U subotu su dobili dopis koji je Grad Pula poslao investitoru - tvrtci Warm Up u kojem stoji: 

1) da su izvodili radove koji nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom, a odnose se na nasipavanje pomorskog dobra;
2) da su među razlozima za oduzimanje koncesije i radovi na pomorskom dobru bez odobrenja i da koncesionar ne održava ili nedovoljno Iz Zelene Istre ponavljaju kako su uvjeti za oduzimanje koncesije ostavreni već sadaodržava i zaštićuje pomorsko dobro;
3) da će izgubiti koncesiju ako u roku od mjesec dana ne otkloni razloge za oduzimanje koncesije

"Iako je bagerom u subotu ujutro tvrtka Warm Up uklonila jedan dio tucanika s obale, pri tome oštećujući kamenitu obalu, u moru je ostalo još jako puno bijelog kamena koji se može izvaditi samo ručno. Stoga je odlučeno da građani neće raditi njihov posao i neka ga izvole u roku od 30 dana izvaditi u cijelosti i uvalu dovesti u prvobitno stanje", stoji u priopćenju Zelene Istre.

Ponavljaju i kako su u nasipanom dijelu ugrozili su stanište strogo zaštićene periske, što je još jedan od mogućih razloga za oduzimanje koncesije.

"Tako da su uvjeti za oduzimanje koncesije ostvareni već sada. Gradonačelnika smo putem otvorenog pisma upozorili i na neke druge nekonzistentnosti u dokumentaciji i moguće prevare pa očekujemo da javnost obavijesti o ishodu provjere naših navoda", zaključuju.

<
Vezane vijesti